Maar alvorens alles aan de kiekeren te geven : probeer dit eens :
Ook al meegemaakt ? Veel te veel sla, tomaten, radijsjes, bloemkoolroosjes ?
Het is een trieste gewoonte. Elke BBQ of gewoon ander feestje, denken we in termen van : er zal toch wel genoeg zijn....
Na het feestje blijft er hier een kom sla, daar nen deel radijsjes, wat bloemkoolroosjes, tomaten, worteltjes, paprica's etc. over.
Alvorens ze aan de kippen te geven, probeer het eens :
Alles in een grote kookpot. Beetje water bij. Op zacht vuur zetten. Beetje zoals spinazie : laten garen. Vervolgens water bijdoen tot alles 'onder staat'. Enkele blokjes bouillon (ik neem wat kip en wat groenten). Stevig kruiden met peper, zout . Na een half uurtje de mixer erin. Je zal aangenaam verrast zijn wat lekkere, mooi gebonden soep je hebt. Is het geen weer om soep te drinken ? Diepvriezer in. Perfecte basis voor kervelsoep, tomatensoep, wat je wil.
Maar laat er aub geen kiek voor verhongeren.
Ook al meegemaakt ? Veel te veel sla, tomaten, radijsjes, bloemkoolroosjes ?
Het is een trieste gewoonte. Elke BBQ of gewoon ander feestje, denken we in termen van : er zal toch wel genoeg zijn....
Na het feestje blijft er hier een kom sla, daar nen deel radijsjes, wat bloemkoolroosjes, tomaten, worteltjes, paprica's etc. over.
Alvorens ze aan de kippen te geven, probeer het eens :
Alles in een grote kookpot. Beetje water bij. Op zacht vuur zetten. Beetje zoals spinazie : laten garen. Vervolgens water bijdoen tot alles 'onder staat'. Enkele blokjes bouillon (ik neem wat kip en wat groenten). Stevig kruiden met peper, zout . Na een half uurtje de mixer erin. Je zal aangenaam verrast zijn wat lekkere, mooi gebonden soep je hebt. Is het geen weer om soep te drinken ? Diepvriezer in. Perfecte basis voor kervelsoep, tomatensoep, wat je wil.
Maar laat er aub geen kiek voor verhongeren.